MIEP & Autisme

Wie ben ik?

Mijn naam is Maureen Waarle – Peters. Ik ben 43 jaar en woon samen met mijn man in Hengelo. Ik ben afgestudeerd Kindercoach en erkend Autismevriendelijke coach.
In februari 2019 ben ik gestart met de 4- jarige deeltijdopleiding Social Work aan de Hogeschool Saxion in Enschede zodat ik mij, na het behalen van dit diploma, kan registreren als Jeugd- en Gezinsprofessional in SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Ik begeleid graag kinderen, tieners en jong- volwassenen. Zij staan aan het begin van hun reis in dit leven. Een leven dat, als je Autisme hebt, niet altijd gemakkelijk is.

Mijn kindercoachpraktijk heet MIEP omdat Ik MIEP een leuke, grappige en herkenbare naam vind.

 

Waarom kinderen begeleiden met Autisme?

Medio 2016 ben ik op aanraden van een vriendin als vrijwilligster bij een prachtige zorgboerderij gaan werken. Hier kwam ik voor het eerst in contact met mensen die Autisme hebben. Een van mijn allereerste gevoelens was dat ik iets wilde betekenen voor deze mensen omdat zij wel degelijk talenten hebben om deel te kunnen nemen aan de maatschappij waarin we leven. Omdat ik zelf geen kinderen heb was voor mij de keuze om kinderen te begeleiden een logische.
Ik heb in de praktijk gezien dat door alleen te denken in mogelijkheden kinderen met Autisme niet in een ‘hokje’ geplaatst hoeven te worden. Ik vind het persoonlijk een enorme uitdaging op zoek te gaan naar wat een kind wél kan zodat hij/zij zelfverzekerder wordt.

 

‘Autisme, je kunt er niks aan doen maar wel iets mee doen’

Deze visie heb ik in volle overtuiging overgenomen van Gijs Horvers.
Marjon Kuipers-Hemken en Gijs Horvers hebben mij vanuit De Autisme Academie getraind om een Autismevriendelijke coach te worden. Zij onderschrijven deze visie van Gijs in hun boek Plan B ‘Een vernieuwende handreiking voor Autisme & Communicatie’. Veel methodes uit dit prachtige en praktische boek gebruik ik tijdens mijn werk.