MIEP & Autisme

Wie ben ik?

Mijn naam is Maureen Waarle – Peters. Ik ben 43 jaar en woon samen met mijn man in Hengelo (o). Ik ben afgestudeerd Kindercoach en erkend Autismevriendelijke coach. In februari 2019 ben ik gestart met de 4- jarige deeltijdopleiding Social Work aan de Hogeschool Saxion in Enschede zodat ik mij, na het behalen van dit diploma, kan registreren als Jeugd- en Gezinsprofessional in SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Mijn kindercoachpraktijk heet MIEP. Deze naam vind ik mooi, duidelijk en herkenbaar zowel voor kinderen als volwassenen.

 

Waarom kinderen begeleiden met Autisme?

Medio 2016 ben ik op aanraden van een vriendin als vrijwilligster bij een zorgboerderij gaan werken. Hier kwam ik voor het eerst in contact met mensen die Autisme hebben. Een van mijn allereerste gevoelens was dat ik iets wilde betekenen voor deze mensen. Hun vaardigheden kunnen ontwikkelt worden zodat ook zij deel kunnen nemen aan de maatschappij waarin we leven.
Ik heb in de praktijk gezien dat door alleen te denken in mogelijkheden kinderen met Autisme niet in een ‘hokje’ geplaatst hoeven te worden. Ik vind het persoonlijk een enorme uitdaging op zoek te gaan naar wat een kind wél kan zodat hij/zij vaardigheden kan ontwikkelen en daarmee zelfverzekerder wordt.

 

Autismevriendelijke Coach

Marjon Kuipers-Hemken en Gijs Horvers hebben mij vanuit De Autisme Academie Auticomm getraind om een erkend Autismevriendelijke coach te worden. Zij zijn beide auteur van het boek Plan B ‘Een vernieuwende handreiking voor Autisme & Communicatie’. Veel methodes uit dit prachtige en praktische boek gebruik ik tijdens mijn werk.

Deze visie heb ik in volle overtuigen overgenomen van Gijs Horvers:

‘Autisme, je kunt er niks aan doen maar wel iets mee doen’